Doel 2015: Delft helpt Dandakateri

Nepal is dit voorjaar meerdere keren keren door een aardbeving getroffen. Er zijn veel slachtoffers gevallen en dorpen, steden en infrastructuur zijn zwaar beschadigd. Dit geldt ook voor Dandakateri, een dorp in de streek Sindhupalchowk.

Ligging Dandakateri in Nepal

Ligging Dandakateri in Nepal (Kaartgegevens © OpenStreetMap-auteurs)

Het Grotius College in Delft heeft de basisschool in dit dorp opgebouwd en steunt de school sindsdien jaarlijks. Niet alleen met leermiddelen, zij bekostigt ook de salarissen van drie van de vijf leraren. Door de zware aardbevingen dit jaar is de school door de aardbeving verwoest. Nieuwbouw is nu nodig en het streven is een school neer te zetten die aardbevingsbestendig zal zijn en ook onderdak kan bieden aan andere dorpsactiviteiten. Het dorp wordt inmiddels weer opgebouwd en bewoond.Met hulp van het Grotius College en andere hulporganisaties is er een noodschool ingericht zodat in de tussentijd het lesgeven kan doorgaan. Tegelijkertijd zijn essentiële voorzieningen – de watervoorziening en sanitatie voorop – hersteld zodat het bestaan in het dorp weer mogelijk is. De bewoners keren nu de regentijd ten einde is dan ook weer terug in Dandakateri.

Het bouwen van de nieuwe school overstijgt de mogelijkheden van het Grotius College. Daarom sluit Rotary Club Delft Koningsveld dit jaar aan en zet zich in om voldoende geld in te zamelen voor een nieuw schoolgebouw.

De opbrengst van de Delftsblauwrit 2015 is daarom bestemd voor de school in Dandakateri. Een nieuw schoolgebouw, zo snel mogelijk te realiseren.
Een gebouw dat beter bestand is tegen aardbevingen.
Uw steun hierbij is meer dan welkom. U steunt de bouw van de school door:

– mee te rijden met de DelftsBlauwRit 2015
– rechtstreeks te doneren: Bouw mee aan de school