Terugblik 2015

0

 

Starten ging met Franse slag...

Starten ging met Franse slag…

Volvo vrachtwagentje

Het prijswinnende vrachtwagentje, bij de pont halverwege de rit.

Deze Citroen C4 won de prijs voor oudste combinatie

Zondag 27 september 2015 organiseerde Rotaryclub Delft-Koningsveld haar tweede DelftsBlauwRit. En het was wéér geweldig! De eerstvolgende editie staat gepland voor zondag 25 september 2016…

Meer foto’s zijn te vinden op de fotopagina van Rotary Delft-Koningsveld

prijsuitreiking

Met de DelftsBlauwRit is 3000 euro opgehaald voor Dandakateri

Bijna 50 auto’s van verschillend pluimage startten vanaf de parkeerplaats bij de Delftse Hout. Vanaf een prachtig klassiek startpaviljoentje werden de deelnemers losgelaten.

Deze dag zat het weer erg mee. Je weet het natuurlijk nooit van tevoren, maar de durf van de organisatoren Marien, Diederik en Ruud werd beloond met een stralend zonnetje. Vooral voor de verschillende cabrio’s (zijn dat in het Nederlands niet gewoon daklozen?) die meereden was dat een enorme meevaller.

De rally was met recht een puzzelrit te noemen. Door diverse opbrekingen (Overschie) en een jaarmarkt (Schiedam) werd het probleemoplossend vermogen van de rijders flink aangesproken. En dat zorgde voor verbazing ook voor veel plezier, waarbij de deelnemers elkaar onderweg ook nog even konden spreken.

Na de lunch bij het Zilvermuseum in Schoonhoven ging het via de Vlist en de Rotte terug naar Delft. Op de Markt waren alle auto’s nog enige tijd te bewonderen. En door het schitterende weer kwam er ook nog flink publiek op af. Dat was ook mooi voor het Grotius, due met een eigen kraam met spullen voor ‘hun’ school in Nepal ook nog een mooi bedrag hebben opgehaald.

Op de Markt zijn ook de prijzen uitgereikt, voor onder andere de opvallendste verschijning (een Volvo vrachtwagentje met twee dames achter het stuur), de wegenwachtprijs (Altijd pech als je die krijgt…) en de oudste combinatie (de vooroorlogse Citroën C4 met dito bestuurders).

Uiteindelijk gaat de DelftsBlauwRit natuurlijk ook wel ergens over: het is een van de fundraising activiteiten van Rotaryclub Delft-Koningsveld. Hiermee halen we geld op voor de goede doelen die we als club steunen. Voor de DelftsBlauwRit was ook al aangekondigd dat de opbrengst bestemd was voor de herbouw van de school in Dandakateri (Nepal) die mede door het Delftse Grotius wordt gesteund.

 

 

0 comments »

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *